اندروید علیرغم اینکه قابلیتهایی خوبی دارد، اما کاملا آشفته است و گوگل باید آن را به معنای واقعی کلمه متن باز بکند. این کار باعث خواهد شد تا گوگل از شائبه انحصارطلبی در مورد اندروید رهایی پیدا کند و انرژی زیادی به پروژه اندروید وارد نماید.
کوالکام به عنوان یکی از شرکتهای بزرگ در زمینه تراشه، در حال حاضر به خاطر ضعف اندروید چشمانداز ناامیدکنندهای در برابر خود میبیند و ممکن است بهزودی رقابت را به اپل ببازد. در واقع مشکل اصلی کوالکام اندروید است.
- هر آنچه باید در مورد اندروید ۱۴ بدانید.
در حالیکه حدود ۱۶ سال از حضور اندروید در بازار میگذرد، این سیستم عامل در وضعیت خوبی قرار ندارد. اندروید هماکنون دارای نسخههای متعددی است و به شدت پراکنده است. این موضوع باعث شده تا توسعه دهندگان اپلیکیشن نسخههای زیادی برای اپلیکیشنهای خود بسازند و از طرفی هم کاربران اندروید با تعداد زیادی از رابطهای کاربری روبرو هستند.
در حال حاضر، بسیاری از توسعهدهندگان اپلیکیشن ترجیح میدهند که خارج از چارچوبهای موجود کار کنند. اکثر کاربران نیز iOS را ترجیح میدهند. این به معنای آن است که کاربران iOS برای توسعهدهندگان اپلیکیشنها درآمدزایی بهتری نسبت به کاربران اندروید دارند و همین موضوع باعث شده تا آنها بهکلی از اندروید دوری کنند.
سازندگان گوشی هوشمند نیز با مشکلات زیادی در این زمینه رو به رو هستند. آنها متاسفانه آزادی عمل بیشتری برای تمایزگذاری در سیستم عامل رایگان اندروید ندارند و تلاشهای آنها در این زمینه فقط منجر به تکهتکه شدن اندروید منجر شده است. ضعف اندروید باعث شده تا گوشیهای اندرویدی با کاهش فروش مواجه شوند و تنها چارهای که برای شرکتهای سازنده باقی مانده این است که قیمتهای خود را کاهش دهند.
- اندروید قابلیت تنظیم روشنایی نمایشگر با توجه به نور محیط اطراف را دریافت می کند.
از طرفی، آنها برای رقابت با اپل مجبور هستند که گوشیهای ردهبالاتری بسازند که معمولا با قیمت بالاتر از ۲۰۰۰ دلار راهی بازار میشوند. پروسه ساخت این گوشیها نه تنها هزینهبر است بلکه فروش آنها بقدری نیست که بتواند سهم بازار را به نفع شرکتهای اندرویدی رقم بزند. بنابراین اپل همچنان سهم بزرگی از این بازار خواهد داشت.
گوگل به عنوان مالک اندروید، در این سالها تلاش جدی برای رفع مشکلات اساسی این سیستم عامل، بهویژه مشکل پراکندگی، امنیت و حریم خصوصی آن انجام نداده است. گوگل به معنای واقعی کلمه هیچ کار اساسی در مورد بهبود واقعی اندروید نکرده است. درست است که این شرکت ابزارهای مختلفی ارائه کرده تا کدنویسی برای اپلیکیشنهای اندرویدی آسانتر شود، اما ما داریم درباره گوگل بهعنوان یک شرکت پیشتاز در حوزه فناوری صحبت میکنیم و نه یک شرکت نوپا.
در سالهای گذشته شایعاتی درباره جایگزینی اندروید با سیستمعامل دیگری به نام Fuschia وجود داشته است، اما ظاهراً این پروژه به خاطر کاهش مشاغل اخیر تعطیل شده است. البته سیستم عامل کروم گوگل تاحدودی در لپ تاپها موفق بوده است، اما حتی در مورد این سیستم عامل نیز گوکل نیاز به توجه متمرکز خود دارد. گوگل میداند که همه به اندروید نیاز دارند، اما شاید برای همگان بهتر باشد که به جای تمرکز روی این سیستم عامل، بهکلی آن را رها کنند.
در حالیکه همه دنیا مشکلات اندروید را میدانند، اما یا توانایی ارائه یک جایگزین واقعی برای آن را ندارند یا اینکه نمیخواهند خود را درگیر آن بکنند. به نظر ما یک راهکار آسان برای همه این مشکلات وجود دارد و آن اینکه گوگل باید اندروید را به معنای واقعی کلمه متن باز بکند؛ نه آنکه یک پروژه نصفهنیمه منبع باز به نام AOSP در اختیار توسعهدهندگان قرار دهد.
- شایعه: اندروید ۱۴ اجازه نصب اپلیکیشن های قدیمی را نخواهد داد
البته این کار ممکن است به نفع گوگل نباشد و باعث نگرانی این شرکت گردد. درواقع اندروید برای این منظور ایجاد شد که مانع از خروج کاربران از بازار جستجوی موبایلی گوگل شود. بنابراین طبیعی است که این شرکت نگران از دست دادن کنترل خود روی اندروید شود. اما به نظر ما، دیگر این روش کار نمیکند و کاملا قدیمی شده است.
گوگل مثل اپل میتواند با سازندگان گوشیهای هوشمند برای استفاده از موتور جستجوی خود به عنوان موتور پیشفرض اندروید قرارداد ببندد. این کار هرچند گران خواهد بود، اما به گرانی میلیاردها دلاری که این شرکت هر سال به اپل میپردازند نخواهد بود. ضمن اینکه سازندگان گوشی همچنان تمایل به استفاده ار اپلیکیشنهای گوگل روی دستگاههای خود دارند و در نتیجه گوگل همچنان می تواند تاثیرگذاری خود را در این زمینه داشته باشد.