مشاوره و طراحی انواع وب سایت

در دنیای امروز امکان ندارد واژه‌هایی مانند وبگاه، تارگاه، تارنما، سایت و یا همان وب سایت به گوشتان نخورده باشد و بدون شک بنا بر نیازهای مدرن، سر و کاری با این صفحات اینترنتی داشته‌اید. اما تا به حال فکر کرده‌ایدکه وب سایت چیست؟ در این مقاله کوتاه قصد داریم تا نیم نگاهی به مفهوم وب سایت،تفاوت‌های آن با وبلاگ و همچنین انواع آن داشته باشیم

مفهوم وب سایت

سایت اصطلاحا به جایی در اینترنت گفته می‌شود که یک صفحه یا تعداد بیشتری از صفحات را در خود جاداده است. هریک از صفحات آن نیز دارای محتوا و اطلاعات مختلفی اعم از متن، تصویر، فیلم، فایل های صوتی و… وجود دارد. هر سایتی در دنیای وب، دارای یک آدرس یا URL است که از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است.وب سایت ها نیز به مانند ما انسان‌ها دارای اسمی منحصر به فرد هستند که در دنیای وب به آن‌ها دامنه یا دامین گفته می‌شود. هر سایتی دارای یک دامین و یک شماره شناسایی منحصر بفردیا IP می‌باشد تا از باقی صفحات متمایز شود. همچنین پس از هر دامنه‌ی منحصر به فرد، آدرس سایت دارای یک پسوند
می‌باشد که با آن به اتمام می‌رسد. در ایران رایج‌ترین این پسوندها com، ir، org و… می‌باشند. صفحات وب عموما با HTML نوشته می‌شوند و در حقیقت کدهای HTML، سنگ بنای هر صفحه اینترنتی می‌باشند که با استفاده از پروتکل‌های PHP می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد. در واقع وظیفه این پروتکل گرفتن و انتقال دادن اطلاعات از سرور سایت به مرورگر جهت نمایش آن به کاربر می‌باشد.

تفاوت وب سایت با وبلاگ

بسیاری از افراد این دو را باهم اشتباه می‌گیرند یا آن‌ها را به جای هم به کار می‌برند. اما این یک تصور غلط است. درست است که هردو شباهت‌هایی به یکدیگر دارند اما چگونگی ساخت، مدیریت و حوزه استفاده آن‌ها باهم فرسنگ‌ها تفاوت دارند. وبلاگ‌ها عموما رایگان‌اند، نیازی به طراحی ندارند و برای راه اندازی آن‌ها نیاز به دانش فنی خاصی نداریم. همچنین امکان آرشیو مطالب و اشتراک‌گذاری فایل‌های صوتی و تصویری وجود دارد. اما برای ایجاد یک
وب سایت، نیاز به صرف هزینه برای خرید دامنه، هاست، طراحی و همچنین دانش مدیریت آن می‌باشیم. همچنین وبلاگ‌ها اکثرا کاربرد شخصی دارند اما حوزه‌ کاربردی وب سایت‌ها متفاوت است.

انواع وب سایت

به طورکلی شما می‌توانید در هر زمینه‌ای که بخواهید یک وب سایت داشته باشید. در حقیقت سایت‌ها از انعطاف پذیری بالایی برای کاربردهای مختلفی بهره می‌برند. می‌توان از آن‌ها در زمینه‌هایی اعم از خبری،
شخصی، شرکتی، فروشگاهی، علمی/آموزشی و… استفاده کرد. پیش‌تر مقاله‌ای هدف از داشتن یک وب سایت  را برای شما بازگو کردیم و مزایای این ابزار مهم در دنیای دیجیتال را برشمردیم.

مرورگر وب چیست؟

‌وب‌سایت‌ها از طریق مرورگرهای وب قابل‌دسترسی هستند. یک مرورگر وب یک برنامه کامپیوتری است که قادر به دانلود و نمایش فایل‌ها و اجزای تشکیل‌دهنده ‌وب‌سایت می‌‌‌باشد. مرورگرهای وب محبوب مانند گوگل کروم، موزیلا، فایرفاکس، اینترنت اکسپلورر و سافاری همه قادر به خواندن و تفسیر نام دامنه می‌‌‌باشند.

آدرس دامنه (برای مثال paydarsamane.ir) در قسمت بالای صفحه مرورگر وارد می‌‌‌شود که این مرورگرها فایل‌های لازم برای نمایش این وبسایت‌ها را از وب سرور درخواست کرده و تحویل می‌‌گیرند و آن‌ها را بر روی صفحه خود به‌شکل یک ‌وب‌سایت نمایش می‌‌‌دهند. در شکل زیر ‌محبوب‌ترین مرورگرهای سال 2022 را مشاهده می‌کنید که Chrome در رتبه محبوب‌ترین مرورگر از نظر کاربران قرار گرفت.

سرور چیست؟

‌وب‌سایت‌ها باید بر روی فضایی نگهداری شوند که همیشه آماده ارائه خدمات باشند که به‌آن سرور می‌‌‌گویند. ‌وب‌سایت تا زمانی که بر روی یک سرور بارگذاری و راه اندازی نشده است نمی‌تواند توسط سایرین دیده شود و با کاربران تعامل داشته باشد. سرور یک کامپیوتر معمولا قدرتمند است که منابعی مانند هارد، پردازنده، حافضه، بستر شبکه و … را در اختیار و تحت کنترل دارد. برای آشنایی بیشتر با سرور می‌‌‌توانید در مورد موضوع سرور چیست که در مقاله دیگری منتشر شده است مطالعه بفرمایید.

وب سرور چیست؟

وب سرور سیستمی است که وظیفه آن، پاسخ به درخواست مرورگر وب و ارسال صفحات وب به کاربران می‌‌‌باشد ‌وب‌سایت‌ها و اسناد و پرونده‌های مرتبط با آن در وب سرورها ذخیره می‌‌‌شوند. وقتی یک نام دامنه را در مرورگر وب خود تایپ می‌‌کنید، مرورگر شما درخواستی را برای یک وب سرور که در آن فایلهای ‌وب‌سایت قرار گرفته است، ارسال می‌‌‌کند. مرورگر شما این فایل‌ها، تصاویر یا فیلم‌ها را دانلود می‌‌‌کند و آن‌ها را بر روی صفحه نمایش می‌‌‌دهد. مقاله وب سرور چیست  اطلاعات بیشتری در این زمینه به‌شما می‌‌‌دهد که می‌‌‌توانید مطالعه بفرمایید.

شرکت طراحی ‌وب‌سایت چیست

به شرکتی که حوزه فعالیت آن طراحی صفحات وب و نیز طراحی و پیاده‌سازی سامانه‌های تحت وب می‌‌‌باشد شرکت طراحی سایت می‌‌گویند و از این شرکت انتظار داریم باتوجه به انتظارات و نیازمندیهای ما، ‌وب‌سایتی را طراحی کنند که به نیازهای ما پاسخ دهد و پس از طراحی آن، مسولیت پشتیبانی فنی از ‌وب‌سایت ما را بپذیرند.

طراحی و پیاده‌سازی ‌وب‌سایت

در پیش تر درباره انواع ‌وب‌سایت صحبت کردیم که ‌وب‌سایت‌های شرکتی، نمایش محصول و فروشگاه اینترنتی بستگی به نیاز و کاربرد متفاوت می‌‌‌باشند، حالا می‌‌خواهیم درباره دو روش برای طراحی و پیاده‌سازی این ‌وب‌سایت‌ها صحبت کنیم.

طراحی سایت اختصاصی

طراحی ‌وب‌سایت اختصاصی یعنی ‌وب‌سایتی که متناسب با نیاز و امکانات کارفرما طراحی می‌‌شود، چه از نظر فرانت اند(Frontend) و چه از نظر بک اند(Backend) می‌‌توان خط به خط کدنویسی کرد و دقیقا ایده‌ای که در ذهن کارفرماست را پیاده‌سازی نمود.

ممکن است کارفرما نیاز داشته باشد که کنترل پنل مدیریت آن بسیار ساده و به‌دور از پیچیدگی و بدون امکانات اضافه‌ای داشته باشد. یکی از مزایای طراحی سایت اختصاصی  این است که مدیر سایت با منوهای پیچیده و تو در تو مواجه نمیشود و صرفا پیاده‌سازی آن به‌نحوی خواهد بود که فقط امکانات مورد نیازش را در پنل مدیریت مشاهده می‌‌نماید و هیچگونه امکان خراب کردن سایت و به‌هم ریختگی توسط مدیر سایت وجود ندارد، چرا که با ویرایش یک قسمت، خطای انسانی وجود نداشته و مدیر سایت دقیقا کاری را انجام می‌‌دهد که انتظار دارد.

کاربری آسان در طراحی اختصاصی یکی از بزرگترین مزایای آن می‌‌باشد که ۹۰درصد سیستم‌هایی مدیریت محتوا این سادگی را ندارند، علت آن هم این است که در سیستم‌هایی مدیریت محتوا مثل وردپرس، کنترل پنل مدیریت برای کل مشاغل و انواع سایت‌ها با کاربری‌های متفاوت طراحی شده و هر کاربری بسته به نیازش باید در بین منوهای پیچیده و تو در تو، از بخشی از امکانات که نیاز دارد استفاده نماید.

طراحی سایت با سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS)

سیستم هایی مدیریت محتوا به سیستمی می‌‌گویند که زیربنای آن توسط یک شرکت یا تیم، با زبان برنامه‌نویسی PHP یا ASP.NET و هر زبان دیگری، برنامه‌نویسی شده است و فقط نیاز به تغییر و مدیریت محتوای سایت دارد. یکی از معتبرترین و معروف ترین این CMS‌ها وردپرس (WordPress) و جوملا می‌‌‌باشد.

 


چاپ